Fjordens aborrer

Fjordens aborrer

Fjordens aborrer – info

Fjordens aborrer er i reglen mange. De er på sin vis også overalt i Ringkøbing Fjord, men ikke hele tiden. Stimerne af aborrer er ofte på farten, i jagt efter det næste bytte.

I den inderste del af fjorden nær Nymindegab, hvor den bliver smallere, kan man være heldig at fange aborrer over 1-2 kg. Den gennemsnitlige størrelse i hele fjorden ligger omkring 200-300 gram.

I hver en vig, uanset hvor i Ringkøbing Fjord der er tale om, kan der potentielt fanges aborrer. Har man en jolle eller båd til at komme rundt, kan man også opleve godt aborre fiskeri i området udenfor Ringkøbing Havn.

Nogle steder i fjorden kan man vadefiske efter dem. De større lavvandede områder med nogenlunde fast bund, er ofte et godt udgangspunkt når aftenfiskeriet skal indledes efter aborrerne. Det hovedsageligt i sommersæsonen.

De havne man må fiske i eller omkring holder ganske hyppigt en god bestand af aborrer.

Værd at vide om fjordens aborrer

Der er intet mindstemål og ingen fredningstider på aborren i fjorden, som det ser ud nu. Det kan muligvis ændre sig. Læs mere her: Fiskeristyrelsen…

Aborrerne i brakvandsfjorden smager godt. De bedste er de der ligger omkring 500 gram. Aborren kan i øvrigt både grilles, steges, røges og ovnbages. Søg evt. efter opskrifter på nettet.

Fjordens aborrer – årstider

Der er ingen tvivl om at aborrerne er mest aktive i sommerhalvåret og derfor også nemmere at fange. I den kolde tid kan man være heldig at fjordens største aborrer er i hugget. (hughumør)

Der er typisk længere imellem aborrefangsterne når der er koldt. Undtagelsen er til tider at finde i fjordens dybere huller, hvor større eller helt store stimer kan finde på at samle sig. Hvis man ikke ved hvor de er, kan det tage nogen tid at finde dem. Ringkøbing Fjord er ca. 30 kilometer lang.

Fangstmetoder

Større agn som fiskes med langsomt, eksempelvis en wobler eller evt. swimbaits samt jerkbaits, kan være effektive i vinterhalvåret. Agnfisk såsom døde skaller, sild eller brisling kan også bruges. Gerne fisket med en klassisk penneflåd i større størrelse.
Via de metoder fanges de største aborrer om vinteren.

I sommersæsonen får man mere en blandet landhandel med mange små, en del mellemstore og i ny og næ en stor. Sommerens aborrefiskeri er særdeles alsidigt. Man kan bruge tæt på alt designet til rovfisk i Danmark.

Blink, jighaler, shads, jerbaits, spinnere, swimbaits, poppere, orm, agnfisk, fluer, gennemløbsblink, woblere og endda rejer m.m.

Har man svært ved at finde et sted hvor aborrerne er i hugget, kan man besøge Vonå og affiske under og omkring broerne ved åen. Læs mere om det her: Vonå…

Rigtig god fornøjelse.

Jari P.


Læs meget mere om lystfiskeri efter aborrer her: Aborrefiskeri…