Sådan fanger man gedder

Sådan fanger man gedder i Ringkøbing Fjord

Sådan fanger man gedder i fjorden

Sådan fanger man gedder i Ringkøbing Fjord på den nemmeste måde.

 1. Brug altid et stålforfang. Alle butikker har dem.
 2. Brug altid en lang krogløser. Alle butikker burde have dem.
 3. Sæt altid de største gedder ud igen. De er en vigtig del af økosystemet og smager desuden heller ikke alt for godt.
 4. Mindstmålet på gedder er 60 cm. Alle under skal genudsættes.
 5. Brug ikke gummiagn til noget fiskeri. Mikroplast er langt fra vejen frem. Gummiagn går nemt i stykker og forbruget af dem er derfor enormt på landsplan.

Fangstmetoder

 • Spinner
 • Prop og agnfisk
 • Bundmede og agnfisk
 • Jerkbait
 • Blink
 • Popper

Spinneren kan bruges overalt i Ringkøbing Fjord. Den er effektiv året rundt. Om sommeren når der er en del vandplanter skal den fiskes højt i vandet. Selv billige spinnere kan man fange gedder med.

Prop og agnfisk er en simpel men effektiv metode året rundt. Brug en alm. rød/hvid prop. Før den op ad linen så den passer til vanddybden. Bind et stålforfang i hovedlinen. Sæt en trekrog i stålforfanget. Sæt den ene af de tre kroge godt i fisken og kast ud. Afvent gedden…

Bundmede og agnfisk er også simpelt. Før et gennemløbslod/bly op ad hovedlinen. Bind et geddeforfang på min. 40 cm. på. Sæt en trekrog i forfanget. Sæt den ene af de tre kroge godt i fisken og kast ud. Afvent gedden…

Jerkbait. Dette er på sin vis en wobler uden ske. Det betyder at man kan fiske med den i den dybde man ønsker. Kast ud og vær kreativ med din indspinning. Giv agnen et kontant nyk/ryk i ny og næ, spin den roligt og jævnt ind og alt derimellem. Selv billige jerkbaits kan man fange gedder med.

Blinket er en klassiker til geddefiskeriet. Kast ud og spin ind. Selv billige blink kan man fange gedder med.

Poppere er gode til overfladefiskeri om sommeren. De flyder hvilket bevirker, at man bare behøver at give den noget liv ved at giv den små ryk når man spinner ind. På den måde ligner popperen en mus eller fugl som svømmer i/på overfladen. Når gedden kommer efter den ser man det. Et altid fascinerende fiskeri.

Det kan godt være at overskriften er, Sådan fanger man gedder, men der er et utal af andre måder at fange gedderne på. Dette er nogle af de mest simple som ikke kræver ekstraordinært udstyr eller grej.

God fornøjelse.

Jari.


Læs om geddefiskeriet i fjorden her. Geddefiskeri i Ringkøbing Fjord…