Sådan fanger man aborrer

Sådan fanger man aborrer i fjorden.

Sådan fanger man aborrer

Sådan fanger man aborrer i Ringkøbing Fjord på den nemmest måde.

  1. Mindstemålet på aborrerne er 20 cm.
  2. Genudset alle under 20 cm. og for bestandens skyld også dem over 1 kg.

Fangstmetoder

  • Spinner
  • Blink
  • En lille jerkbait
  • En lille swimbait
  • Popper
  • Jighale
  • Flue

Spinneren er ligesom til gedden, en god allround agn til aborrerne. Den kan bruges overalt hele året rundt. Til aborrerne i Ringkøbing Fjord må de gerne være fra str. 3-4.
Kast ud og spin jævnt ind.

Blink i mindre størrelser er gode til aborrefiskeriet i fjorden. Dog er aborrerne glubske og kan sagtens hugge på selv de største agn… Men vil man fange flest aborrer er de mindre at foretrække. Kast ud og spin jævnt ind. Bruger man blink som kan rotere i et spinstop, så spin ind varieret og brug blinkets fordele.

En lille jerkbait er også effektiv til at fange aborrer med. Stort set alle alle farver kan være fangstgivende, men orange, sølv og hvid kombineret med en anden farve er ofte de bedste… Jerkbaiten kan leges med. Spin både hurtigt og langsomt ind og giv den et lille ryk i ny og næ.

En lille swimbait som fiskes roligt og jævnt gennem vandet kan aborrerne også lide. Den kan både fiskes hurtigt og højt i vandet eller langsomt dybt.

Popperen er uhyre effektiv i sommerhalvåret. Aborrerne tror måske det er en fisk i overfladen eller en mus, som de også spiser. Spin den ind i små ryk i vandoverfladen.

Jighaler er lavet af gummi/plastik. Ikke et produkt der er synderlig god ved naturen. Men i modsætningen til gedden, har aborren ingen tænder og jighalerne holder derfor en del længere og man mindsker forbruget af dem. Kast ud og giv dem liv med små nyk i stangen. Jighalerne kan også spinnes langsomt og jævnt ind, så halen selv arbejder.

Fluer til aborrefiskeriet i Ringkøbing Fjord er utrolig sjovt. Alle kan være med. Hvad enten der er tale fluefiskeri med flydeline og popperflue eller intermidiate/langsomt synkende line og eksempelvis streamere til havørredfiskeri m.m.

Det kan godt være at overskriften er, Sådan fanger du aborrer, men der er et utal af andre måder at fange aborrerne på. Dette er nogle af de mest simple, som ikke kræver ekstraordinært udstyr eller grej.

God fornøjelse.

Jari.


Læs mere om aborrefiskeri i Ringkøbing Fjord her: Fjordens aborrer…