Havbarsfiskeri langs Vestkysten

Havbars langs Vestkysten

Havbarsfiskeri langs Vestkysten – info

Havbarsfiskeri langs Vestkysten, udfor Ringkøbing Fjord og op til Vejlby Klint, kan være ganske udmærket. Desværre bliver det nok aldrig ligeså godt som længere nordpå. Fra Agger Tange og op til og med Skagen.

Ikke desto mindre kan de fanges i denne del af Vestjylland.

Disse pladser er at foretrække:

Fra Høfde Q og op til Vejlby Klit.
Alle bølgebryderne kan man i og for fanges havbars fra og omkring.
Parker her:
Høfde QBovbjerg KlintHøfde 1.

Thorsminde Havn og ydermolerne.
Læs mere her: Thorsminde Havn.

Hvide Sande – Sydmolen og Nordmolen.
Husk havneområdets fiskekort såvel som statens fisketegn. 
Parker her:
Sydmolen
Nordmolen.

Lystfiskeri efter havbars

Havbars kan fanges med mange forskellige agn. Her er tale om en rovfisk, som appetitmæssigt minder om en aborre, sandart og/eller en gedde. Den er tæt på altædende og så alligevel ikke. Den æder f.eks. hellere sild og brisling end Tobis.

Som lystfisker kan man benytte simple og bredere blink i sølvfarve. Sølv kombineret med blå kan også være vejen frem. Når vandet er en anelse grumset kan man benytte skarpere farver såsom orange.

Havbarsene hugger også på flue, jighale, shad (gummifisk), kystwobler og agnfisk. Hen under aftenskumringen kan man benytte en popper. En popper er en overfladeagn, som skal ligne en mus, en fugl eller en fisk i overfladen m.m. Se også denne video, som viser popperfiskeri efter havbars langs Vestkysten: Popperfiskeri efter havbars…

Rigtig god fornøjelse.

Jari – Lystfiskeri i Ringkøbing Fjord og lystfiskeri Danmark.


Vil du vide meget mere om havbarsfiskeri langs Vestkysten, samt om Danmarks bedste havbarsfiskepladser, så besøg denne side: Havbars.dk..