Kirke Å

Bækørred fra Kirke Å i Skjern.

Kirke Å – information

Kirke Å er en lille å som løber ud i Ganer Å. Før det går den igennem Byengen i Skjern. Åen var før i tiden fyldt med skaller, gedder og ål. I dag er der stadig gedder i åen, men skaller er der færre af og ål ligeså.

Bækørrederne trives i åen og i ny og næ, kan man være heldig at fange en over kiloet.

Der gøres hele tiden tiltag for at gøre åerne i området bedre, heriblandt også for Kirke Å. Læs mere om arbejdet med åerne her: Naturstyrelsen…

Der er frit fiskeri inde i Byengen. Egentlig gældende fra parkeringspladsen i linket nederst i denne beskrivelse og ca. 2,5 km. derfra mod øst.

En spændende mulighed for alle

Åen er let at komme til, men ikke let at affiske alle steder. Der er en del grøde i åen og nogle steder også udhængende buske og træer. Et godt sted at øve sig i præcisionskast.

Og det er netop under de udhængende grene og buske bækørrederne kan lide at være. Men de er også at finde under brinker, ved sten og imellem grøden i åen.

Læs mere om bækørredfiskeriet her: Bækørredfiskeri…

Nogle steder langs åen er det en fordel at benytte gummistøvler. Men langs det meste af Kirke Å, kan man sagtens benytte almindeligt fodtøj, da en stor del af åen på sin vis er at finde i en velplejet park.

Parker her og fisk opstrøms/mod øst: Parkering…

Rigtig god fornøjelse.

Jari P.


Nogle af put and takesøerne rundt om Ringkøbing Fjord har også bækørreder man kan fange. Læs om dem her: Put and Take…