Limfjorden

Lystfiskeri i Limfjorden.

Limfjorden – information

Limfjorden er enorm. Desuden går den ikke under betegnelsen, fjord, men derimod et sund. Ikke desto mindre opfører den sig som en fjord, når det kommer til havørredfiskeriet.

Hvert år fanges utallige havørreder fra øst til vest og nord til syd i “fjorden”. Fiskeriet efter havørrederne er også godt året rundt. Sommersæsonen er den mest begrænsede, hvor store dele af Limfjorden hvert år rammes af iltsvind. Under den varmeste årstid fanger man derfor flest havørreder i de ydre dele, nær Vestkysten/Nordsøen og på den anden side, Kattegat.

Om vinteren: I længerevarende perioder med frostvejr er fiskeriet tæt på umuligt. Havørredernes fødeemner forsvinder fra det lave vand når vandet bliver for koldt. Af den grund er heller ikke havørrederne at finde derinde. At fiske i dybt vand efter havørreder svarer til at spille lotto. Man vinder sjældent. Læs mere om det her: De store ørreders gemmesteder…

Det kræver kun statens fisketegn at fiske i Limfjorden. Tegnet skal købes hvis man er over 18 og under 65 år.

Limfjorden og havørrederne

Antallet af havørredførende åer og bække som løber ud i Limfjorden er enormt. Nogle af Danmarks bedste havørredåer er iblandt de mange. Karup Å, Simested Å, Trend Å, Lindeborg Å og Lerkenfeld Å, er bare nogle af få der kan nævnes. 3 af de nævnte åer løber ud i området i og omkring Skive Fjord, en del af Limfjorden. Læs mere om Skive Fjord her: Skive Fjord…

Antallet af havørreder er bare én af de lækre ting ved Limfjorden og fjordene deri. Den anden er ganske spektakulær. På sin vis går der statistisk set flere tusinde havørreder over 5 kg. ind i og igennem dette enorme vandsystem hvert år. Det burde sætte drømme i gang hos enhver havørredfisker.

Rent faktuelt er fjorden dog anset som krop umulig af de fleste udefrakommende lystfiskere. Hvilket er ærgerligt men forståeligt.

Få mere viden om fjorden

Den største og mest omfattende side om lystfiskeri i Limfjorden (- Sundet – ) kan besøges her: Lystfiskeri…

På siden kan du læse om alle sundets fiskepladser og hvornår det er bedst at besøge dem. Du kan også se fiskevideoer med havørredfangster fra fjordens fiskepladser.
Er man til et weekendophold ved fjorden er der også overnatningsmuligheder at finde.

Rigtig god fornøjelse med denne enorme mulighed for fangst af havørreder.

Jari – Lystfiskeri Danmark.


Havørrederne stammer i bund og grund fra bækørreder. En havgående bækørred så at sige. En god å til fangst af bækørreder nær Ringkøbing Fjord er Ganer Å. Læs mere om den her: Ganer Å…