Lystfiskeri i Ringkøbing Fjord – agnvalg

Lystfiskeri i Ringkøbing Fjord - agnvalg

Lystfiskeri i Ringkøbing Fjord – agnvalg og info

Lystfiskeri i Ringkøbing Fjord – agnvalg, er listen over de agn du behøver for at fange fisk i fjorden. Med de nedenstående kunstagn og naturlige agn, kan du fange alle de fiskearter du må fange i Ringkøbing Fjord.

Der er flere grejbutikker rundt om fjorden som har det der skal til, hvis man ikke har noget med hjemmefra.

Naturlige agn

De naturlige agn kan man selv både finde og fange. Langs Vestkystens havne kan man fange sild, tobis og brisling, som kan bruges til flere af fjordens rovfisk. Orm kan man selv grave op og skaller til gedde-, aborre-, og ålefiskeriet kan man fange i selve fjorden.

Gedden: Gedden spiser både skaller, aborrer, ål, sild, brislinger og tobis m.m. Stort set alle fisk kan bruges til at fange gedden.

Aborren: Aborren fanges nemmest med orm eller skaller.

Ålen: Ålen spiser orm, skaller, tobis og brislinger.

Skrubben: Skrubben spiser gerne regnorm samt silde- brislinge- og sildestrimler.

“Kunstagn” (kunstige agn og ikke at forbinde med kunst)

Når der er tale om kunstagn er listen uendelig lang. Dem der nævnes her er de mest gængse og i mange tilfælde også de mest effektive.

Gedden: Til gedden kan man bruge jerkbaits, swimbaits, shads, spinfluer, spinnere, geddefluer og poppere. Da fjorden ikke er særlig dyb er alle agn som ikke synker for hurtigt at foretrække.

Aborren: Til aborren er jighaler, spinnere, mindre jerkbaits og shads, samt mindre poppere effektive.

Ålen: Få kunstige agn er effektive til ålefiskeri. Intet er bedre end naturlige agn til denne fiskeart.

Skrubben: Få kunstige agn egner sig til skrubbefiskeri. Også her er naturlige agn at foretrække.

Lystfiskeri i Ringkøbing Fjord – agnvalg og udstyr

Hvilket grej og udstyr man skal vælge at bruge, når man vil dyrke lystfiskeri i Ringkøbing Fjord, kommer der bud på her.

Lettere stænger fra 5-8 fod er rigeligt når der skal fiskes efter alt andet end gedderne. De største gedder i fjorden er over 15 kg. tunge. Kastevægten må gerne være op til ca. 25-28 gram. Line: nylon 0.28 mm. eller fletline fra ca. 0.10 mm. til ca. 0.15 mm.
Hjulet kan være alt fra størrelse 1000 til 2500 .

Til geddefiskeriet er fiskestænger fra 8-10 fod fint. Kastevægt op til 50 gram. Nylonline på 0.35 mm. Fletline fra 0.17 mm. Hjulet fra str. 2500-4000. Husk altid stålforfang til geddefiskeriet i Ringkøbing Fjord.

Gedden på 10 kg. i denne video fanges med et hjul i str. 2500 og en stang på 8 fod med en kastevægt på 28 gram. Linen er en 0.35 nylonline. Fiskesættet kostede alt i alt 450 kr. Det er ikke altid nødvendigt at købe det dyreste udstyr til fiskeriet.
Se den her: Fiskevideo fra Vonå…

Knæk og bræk

Jari


Stauning Havn er rigtig god når skallerne skal fanges. Husk altid at spørge havnefogeden om der må fiskes den pågældende dag.
Se havnen: Maps…kontakt havnefogeden: Aksel Vestergaard – Mobil: 21 17 38 58 – Mail: aksel.vestergaard@rksk.dk