Stauning Fiskesø

Stauning Fiskesø lystfiskeri.

Stauning Fiskesø – info

Stauning Fiskesø er altid åben: Hele døgnet, hele året. Med gyldigt fiskekort kan du derfor fiske, når du har lyst.

Stauning Fiskesø er for både den passionerede lystfisker og for hele familien. Her er masser af plads: Søen er på 10.000 kvadratmeter og ligger i smukke naturskønne omgivelser med gode læforhold. Søen er op til fem meter dyb. Ejeren lægger stor vægt på, at området er pænt og rent.

Søen er i særdeleshed let tilgængelig og handicapvenlig, uanset hvor man vælger at befinde sig langs søbredden.

Der udsættes kontinuerligt ørreder i søen, så man aldrig kommer til en fisketom sø og reducerede fangstchancer. Her har alle en chance for at fange fisk.

Ligesom ved alle andre fiskesøer rundt om landet, er der dog heller ikke her garanti for fangst ved denne sø. Det, der til gengæld er garanti for, er – ejerens hyppige justeringer og forbedrende tiltag som gør, at alle gæster har de bedste vilkår for at fange fisk.

Noget som kun kan gøres ved omhyggelig pleje af søen. D.v.s. udsætning af muslinger, udsætning af små og større fiskearter som hjælper til med rensning af alger m.m., oprensning af blade, samt den tidligere nævnte, kontinuerlige udsætning af ørreder.

Der er tale om regnbueørreder i bedste kvalitet. Ørreder med generelt hele finner og i absolut topkondition. Ørreder, som fra dambrugets side er behandlet godt, agerer typisk mere naturligt. Det er naturligt for ørrederne at indtage føde regelmæssigt i naturen. I nogle tilfælde, så snart føden viser sig…

Området omkring søen er velholdt, nærmest parklignende, indrammet af træer, buske og ikke mindst indhyllet i duften af søen og fjorden kun 2 km. borte…

Søen og fiskeriet generelt

Søen er opbygget således, at en bro og en indsnævring ved denne, deler søen op i en mindre sø og en stor sø.

Det synes ofte at være sådan, at ørrederne kan lide at være begge steder. Uanset årstid. (Der er til tider få og delvist uforklarlige undtagelser. Fanger man ikke fisk i den ene eller anden del, kan man forsøge at skifte fiskemetode.

Uanset hvor man står rundt om søen, er der plads til både fluefiskeri og spinnefiskeri.

I søen er fangsterne ligeligt fordelt på aktivt fiskeri og passivt fiskeri. Oftest gælder det året rundt, hvor få dage om ugen eller måneden kan være undtagelsen.

Fiskeri for alle

Regnorm, Powerbait/andre tilsvarende baits, spinnere, mikroblink, gennemløbsblink, jighaler og fluer, er alle sammen effektive agn til regnbueørrederne i Stauning Fiskesø. Hvilke farver der kan gøre sig gældende på dagen, kan kun ørrederne i søen svare på. Brug eventuelt udelukkelsesmetoden indtil fiskene viser interesse. Brug også udelukkelsesmetoden når der skal findes ud af, hvilken dybde ørrederne går i, samt hvor langsom eller hurtig indspinning ørrederne foretrækker. (Eller om der skal være indspinning overhovedet.)

Det heldige ved denne fiskesø er dog, at der er godt med fisk i søen ugen igennem, og man derfor ikke altid behøver at ty til den form for systematisk affiskning. De ovennævnte måder at bruge udelukkelsesmetoden på, er ganske simpelt den mest givende opskrift, hvis ørrederne er træge og svære at fange.

Ved at sætte fisk ud så ofte som søens ejer har valgt at gøre, opnår man også flere aktive og fødeopsøgende fisk. Så alt i alt skal man sjældent gøre mere end at hygge sig, fiske med familien, vennerne, veninderne eller kæresten ved denne sø, for at få succes…

Faciliteter ved Stauning Fiskesø

 • Renserum med rindende vand.
 • Handicapvenlige herre- og dametoiletter.
 • Overdækket terrasse.
 • Rundt om søen er der adskillige borde/bænkesæt.
 • Grill.
 • Bålplads.
 • Legeplads.
 • Stort fællesrum til arrangementer og fællesspisning m.m.
 • Generelt er søen og hele området omkring et handicapvenligt område.
 • Stor parkeringsplads lige ved søen.
 • Askebægre
 • Skraldespande

Hunde

Det er tilladt at have hund med ved søen og på eget ansvar. Vær opmærksom på, at der på gården ved søen bor to hunde (tæver), der færdes frit og ikke er i snor. Du skal derfor være opmærksom på din egen hund, når gårdens hunde kommer forbi.

Bemærk: I sommersæsonen arrangeres jævnligt fiskeskole for børn, som gerne vil lære at fiske. Arrangementerne foregår i samarbejde med lokale og dygtige lystfiskere. Hygge, tips og tricks, fiskeri samt mad og drikke er målet med dagene. Følg med på søens facebookside for at se de kommende tiltag. Dagene er åbne for alle…

Adresse og kontakt

Stauning Fiskesø – Hølletvej 1 – Stauning, 6900 Skjern – Telefon: +45 20 97 49 08 – Facebook: Fiskesøen…