Storå

Åer nær Ringkøbing Fjord - Storå

Storå – information

Storå ligger kun 29 km. fra Ringkøbing Fjord. (Ringkøbing by). Åen er ligesom Skjern Å, kendt for sine mange og store laks.
Danmarks længste laks er fanget i Storå. Danmarks tungeste laks er muligvis fanget i Skjern Å. Den 141 cm. lange laks fra Storå blev ikke vejet.

Ligesom i Skjern Å er der også laksekvoter tilknyttet denne å. Kvoten for laks over 73 cm. er typisk den første der bliver opbrugt. Også forholdsvist hurtigt. Kvoten for laks under 73 cm. tager som regel lidt længere tid…

Det er kun tilladt at hjemtage én laks pr. person pr. sæson.

Man kan købe fiskekort til Storå her: Fiskekort…

Storå – en dejlig og let tilgængelig å

Åen er ikke synderlig bred de fleste steder, med få undtagelser. Der er derfor rig mulighed for at affiske hele åen fra én side mange steder. Det uanset om man fisker med orm, spinner, flue eller blink.

Langt de fleste steder er det også nemt at komme til vandet, hvilket er godt når laksene skal landes.

Om efteråret er der utrolig mange laks i åen. På en god dag kan derfor være heldig at lande flere end 7-10 laks pr. person. Man skal dog altid tænke sig om. Om efteråret er chancen for at kvoterne er opbrugte stor. Derfor skal hver laks genudsættes. Og så er spørgsmålet om fiskeriet i bund og grund kan betale sig. Især for fiskenes ve og vel.

En særdeles god begynder-å

Alle kan fange laks i Danmarks lakseførende åer og alle kan fange laks i Storå. Det kan godt være at der skal flere end én tur til, men laksen kommer.
En del af zonerne som man køber fiskekort til er, som nævnt, smalle. Man kan derfor sagtens tage sin dreng eller pige med til åen, sætte en prop og en orm i vandet og følge den med nedstrøms. Effektiviteten af ormefiskeriet kan nogle dage være slående.

Læs mere om metoden her: Laksefiskeri med orm…

Rigtig god fornøjelse med Danmarks bedste begynder-å for laksefiskere…

Jari – Lystfiskeri Danmark.


Nogle dage kan man se store antal laks foran slusen i Hvide Sande. Dem må man ikke fange, men havnen byder på mange andre spændende fiskearter. Læs mere her: Hvide Sande…