Horsens Fjord

Havørredfiskeri i Horsens Fjord.

Horsens Fjord – information

Horsens Fjord er fremragende når det kommer til lystfiskeri efter havørreder. Fjordens mange ørreder kan fanges året rundt. Men fiskeriet efter dem har kun én årstid, som kan kaldes topsæsonen og det er efteråret. I løbet af efteråret er der perioder hvor alle fiskepladser i fjorden holder fisk. Der er både tale om de ikke gydemodne og blanke havørreder kaldet, Grønlændere, samt store blankfisk og farvede gydemodne havørreder.

Sommersæsonen er også ganske god, her fiskes oftest ved fiskepladserne tættest på sejlrenden. Foråret kan være ganske svingende og er ligesom vinteren skrøbeligt. Det i forhold til længere perioder med frostgrader, hvilket ikke er ideelt. Havørrederne er under de forhold ikke at finde, hvor der kan fiskes via. vadefiskeri eller fra land.

Horsens Fjord – havørreder og regnbueørreder

Desværre er det et faktum, at der også havbrug i og udenfor Horsens Fjord. Hvert år slipper en del regnbueørreder ud fra disse. Fangstmæssigt kan det være sjovt, men det er langt fra godt for miljøet. Ofte forsvinder regnbueørrederne ud fra havbrugene om foråret og om efteråret. (En tilfældighed?)
D.v.s. at der er mange af hver fiskeart under de 2 årstider. Havørreder og regnbueørreder.

Læs mere om regnbueørrederne i fjorden her: Horsens Fjords regnbuer…

Få mere viden om fjorden

Den største og mest omfattende side om lystfiskeri i Horsens Fjord kan besøges her: Lystfiskeri i Horsens og omegn…

På siden kan du læse om alle fjordens fiskepladser og hvornår det er bedst at besøge dem. Du kan også se fiskevideoer med havørredfangster fra fjordens fiskepladser.
Er man til et weekendophold ved fjorden er der også overnatningsmuligheder at finde.

Rigtig god fornøjelse med denne østjyske havørredfjord.

Jari – Lystfiskeri Danmark.


Skjern Å byder også på havørredfangster i ny og næ, men laksefiskeriet er af åbenlyse årsager langt mere fremtrædende og givende. Der lægges mest arbejde i at bevare laksebestanden. Læs mere…