Skrubber i Ringkøbing Fjord

Skrubber i Ringkøbing Fjord

Skrubber i Ringkøbing Fjord – info

Skrubber i Ringkøbing Fjord kan fanges i hele fjorden. Nogle år er der mange, andre er der ganske få. Sådan virker det i hvert fald i teorien. At det ikke altid er sådan det hænger sammen, er noget ganske andet. Som lystfisker kan man opleve at skrubberne er tæt på umulige at fange i fjorden. Det har ikke noget at gøre med at man ikke gør det rigtige, i de fleste tilfælde, men mere om man fisker på den rette årstid. Nogle år der flest i sommerhalvåret, andre år det modsatte. Nogle år kommer de i korte sæsoner af 1- 2 måneder og virker til at være væk i uger eller måneder, for blot at kunne fanges igen derefter.

Skubberne i Ringkøbing Fjord er tykke og særdeles velsmagende.

Et rigtig godt tip er at besøge de havne hvor der stadig er fiskere, for at se om de har fået skrubber i garnet. Har de det, er chancen der også med en fisketang.

Fangstmetoder

Man kan både bruge prop og orm, samt almindelige forfang med to kroge og et lod, når skrubberne skal fanges i fjorden. Derudover kan sandorm også være effektive, men ikke nær så effektive som regnorm.

Små fine sildestrimler kan også få fladfiskene i hughumør.

Når der fiskes efter skrubber i Ringkøbing Fjord med de ovenævnte agn, vil man også fange ål og aborrer. Dermed kan man kalde metoder og agn, tæt på en helgardering.

Rigtig god fornøjelse.

Jari P. Lystfiskeri Danmark


Fang pighvar fra Vestkysten: Søndervig Strand…